Pla Estratègic Granollers
Newsletter 08 · Setembre'09 web: www.plaestrategicgranollers.cat

Iniciat el cicle de conferències
"Mirades sobre el futur de Granollers"

El 23 de setembre començà el cicle de conferències “Mirades sobre el futur de Granollers” amb la conferència “La gestió del territori: la governança democràtica”, a càrrec del coordinador de l’Asociación Internacional América-Europa de Regiones y Ciudades, Josep M. Pascual. Les conferències tenen lloc a la Sala d’Actes del Museu de Granollers els dimecres a les 8 del vespre i continuaran el dia 30 amb la intervenció del catedràtic de ciència política Joan Subirats sobre estratègies i polítiques d’inclusió social, el 7 d’octubre amb el director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona Joan Trullén sobre l’economia del coneixement i la nova indústria i el 21 d’octubre amb la professora de filosofia Eulàlia Bosch sobre la capacitat educativa de la ciutat.

Reunió del consell d'exalcaldes i exportaveus municipals


El cicle de conferències forma part del procés participatiu en l’elaboració del Pla Estratègic i està concebut com un contrapunt a les reunions de treball amb què s’estan elaborant les propostes pel futur de Granollers. Els conferenciants són reconeguts especialistes en cadascun dels àmbits i aporten la seva mirada sobre les propostes i els projectes de futur que s’estan debatent a la ciutat, amb l’objectiu de contribuir a l’elaboració d’aquestes propostes del Pla Estratègic.

Presentacions dels treballs del Pla Estratègic

S’ha iniciat una nova fase del procés participatiu en l’elaboració del Pla Estratègic amb la presentació dels treballs del Pla Estratègic a l’Ajuntament i als diferents barris de la ciutat. El 14 de setembre va tenir lloc una presentació als regidors de l’Ajuntament de Granollers i el dies 18 i 21 de setembre es van presentar als caps de servei i als treballadors de l’Ajuntament. El mateix 21 de setembre s’iniciaren les presentacions als centres cívics dels diferents barris de la ciutat: can Bassa (21 de setembre), centre cívic del Nord (28 de setembre), que continuaran durant el mes d’octubre.

Reunió del consell d'exalcaldes i exportaveus municipals


L’objectiu d’aquestes sessions és explicar les propostes de futur contingudes en el document d’“Objectius, Estratègies i Projectes” i recollir les aportacions dels assistents per ajudar a reelaborar aquest primer document propositiu abans de presentar-lo a la Segona Conferència Estratègica prevista pel dia 14 de novembre.  

Jornada de treball sobre la comunicació en els plans estratègics

El 15 de juliol es celebrà a Montcada i Reixac un seminari de la Xarxa de Processos Estratègics Locals (XPEL) sobre la comunicació en els plans estratègics. Organitzat per l’Oficina d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic (Diputació de Barcelona) el seminari estava adreçat als responsables i tècnics de planificació estratègica de tota la província. De la nostra comarca hi van participar els responsables dels plans estratègics de Granollers, Mollet del Vallès, la Llagosta, Montornès i Lliçà d’Amunt.

La comunicació és una dimensió essencial dels plans estratègics, perquè són processos que cerquen la participació i la mobilització dels agents per generar visions compartides de futur i impulsar projectes estructurants pel desenvolupament del territori. Per abordar la complexitat metodològica que comporten els aspectes de comunicació en la planificació estratègica, el seminari comptà amb una ponència de Toni Puig (assessor de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona i professor de marketing d’Esade), la presentació de les experiències del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i del Pla Estratègic de Montcada i Reixac, i un taller i debat final amb els assistents a partir dels resultats d’una enquesta prèvia.

Presentat el primer document propositiu als ajuntaments de la Roca i les Franqueses del Vallès

El primer document propositiu del Pla Estratègic va ser presentat a l’Ajuntament de la Roca del Vallès, el passat 9 de juliol, i a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, el dia 10, en unes reunions que comptaren amb la participació dels alcaldes respectius, regidors i tècnics municipals, així com també dels representants d’aquests municipis a les comissions de treball sectorials que van participar en l’elaboració del document. El director del Pla Estratègic va presentar el document d’"Objectius, Estratègies i Projectes”, que els assistents havien rebut prèviament per poder estudiar-lo, i seguidament s’obrí un torn d’intervencions per debatre el document i recollir aportacions que serveixin per millorar-lo.

El 22 de juliol està prevista una sessió de treball d’aquestes característiques a l’Ajuntament de Canovelles. Aquestes reunions formen part de la nova fase del procés participatiu en l’elaboració del Pla Estratègic, que s’ha volgut iniciar amb els municipis amb els quals Granollers forma conurbació. Està previst celebrar aquestes sessions de treball amb diferents entitats, organitzacions i col·lectius ciutadans de Granollers, amb l’objectiu de donar a conèixer les primers propostes del Pla Estratègic i, al mateix temps, recollir aportacions que permetin reelaborar el document abans de la Segona Conferència Estratègica del mes de novembre.


Produccions Planetàries © Pla Estratègic de Granollers
www.plaestrategicgranollers.cat
Disseny newsletter:
Produccions Planetàriespropla.net